Како да заработите дополнителни средства до 20% неделно во Binomo

Како да заработите дополнителни средства до 20% неделно во Binomo
Во оваа статија, ќе ви кажеме за стратегијата за тргување на Binomo. Ќе ви обезбедиме и различни стратегии со описи и објаснувања. Овде ќе научите како да тргувате со бои на свеќници во Binomo.

Како да тргувате со бои на свеќници во Биномо

Постои стратегија за Binomo да ги следи боите на свеќниците. Тоа значи да се отвори договор која боја ќе биде следната свеќа. Сигналите за влез се основа за тргување.

Тие вклучуваат трендови, тест свеќници, модели на свеќници и, конечно, поддршка и отпор.

Овде, За влезниот сигнал е шаблонот на свеќник Утринска ѕвезда во комбинација со Поддршка.


Барања

  • Табела со јапонски свеќник од 5 минути. Средствата од USD/JPY
  • 100 долари капитал, отворете ја секоја трговија со 10 долари (10% од вашето салдо)
  • Важно е да се анализираат верификација на линиите за поддршка и отпор, да се одреди трендот на цената итн.
Како да заработите дополнителни средства до 20% неделно во Binomo
Подолу се дадени икони за опишување на тргувањето и причината за отворање на занаети.
Како да заработите дополнителни средства до 20% неделно во Binomo
Иконата на антената е сигналот.

Црвената стрелка надолу е ДОЛУ (отворена зделка на која свеќникот е црвен).

Зелената стрелка нагоре е UP (отворен договор на кој свеќникот е зелен).


Општа анализа на пазарот

Цената за отворање имаше некои силни флуктуации, но потоа постепено формираше нахакан тренд подоцна. Овде, треба да влеземе во трговија само во нахакан тренд што ќе даде поголема веројатност да добиеме дополнителни пари. Затоа ја избрав стратегијата користејќи ја шемата за свеќник Утринска ѕвезда + Поддршка.

Важно е да размислите веднаш по анализата на пазарот во рамките на вашата трговска сесија, за да можете да изберете разумна стратегија за тргување. Покрај тоа, мора да управувате со вашиот капитал, како и со емоциите. Откако ќе размислите како да заработите дополнителен приход во Биномо.
Како да заработите дополнителни средства до 20% неделно во Binomo
Отворени се 5 зделки од 4 добивка и 1 загуба. Добивката беше 20 долари (20% од оригиналниот капитал).
Како да заработите дополнителни средства до 20% неделно во Binomo


Причини за отворање зделки на Binomo

Зделка 1 : цената е во нахакан тренд, но потоа опаѓа и го допира нивото на поддршка формирајќи шема на свеќник Утринска ѕвезда = се отвора UP. загуба. По овој договор, се очекуваше дека цената ќе продолжи да паѓа, но тоа не се случи. Цената покажа знаци на одење настрана и благо зголемување.

Зделка 2 : цената продолжи да го тестира нивото на поддршка и формираше шема на свеќник на Утринска ѕвезда = се отвора UP. Резултатот е добивање дополнителен приход. Бидејќи должината на третиот свеќник не можеше да влезе во трговија. Кога се соочувате со ваков случај, можете да го игнорирате за да ја зачувате вашата сметка безбедна.

Зделка 3: цената флуктуираше со мала маржа. Моделот Утринска ѕвезда продолжи да се појавува = Се отвора уште еден UP и ова добива дополнителни пари.

Зделка 4: цената продолжи да го крши нивото и да оди нагоре. Го тестираше старото ниво на отпор со шема на свеќник Утринска ѕвезда = Се отвора нов UP и ова повторно добива дополнителен приход.

По овој договор, цената продолжи да расте. Сепак, немаше сигнал за влез, тука е важно да се почека.

Зделка 5: цената малку се намали и формираше шема на Утринска ѕвезда во зоната за поддршка, особено, третиот свеќник беше во силен нахакан тренд = се отвора UP. Тоа е четврти по ред добиваат дополнителни пари.

Исто така, запирањето во вистинско време во тргувањето влијае на исходот многу повеќе отколку користената стратегија.


Добрите и лошите страни - Binomo

Добрите

Со моделот на свеќник Утринска ѕвезда со многу висока стапка на точност. Ова ве прави да се чувствувате посигурни за време на трансакцијата.

Кога цената е во нагорен тренд, стратегијата ќе биде посовршена.

Методот за управување со капиталот е погоден за повеќето трговци..

Конс

Прилично ретко во кратка трговска сесија, инциденцата на појавувањето на шемата на свеќникот на Утринска ѕвезда е толку голема како оваа. Една од слабостите на оваа стратегија е тоа што можеби ќе ви требаат неколку трговски сесии за да го добиете бројот на зделки што ги исполнуваат горенаведените барања.

Неопходно е јасно да се идентификуваат од слаби до силни зони за поддршка долж лентата за цени за да не се прескокнат некои добри влезни точки.

Ова е стратегија да ги следите боите на свеќите за да имате само многу малку време за поставување. Како и одлучување дали да се отвораат зделки или не.

Можеби немате многу време да поставите или да одлучите дали да отворите договор или не затоа што ова е стратегијата да ги следите боите на свеќите.

Резиме

Обидете се да учите и вежбате. Само така ќе можете да тргнете по овој пат.
Thank you for rating.