Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија

Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Како што светот на онлајн трговијата продолжува да се шири, Binomo се појави како истакната платформа за инвеститорите во Колумбија кои сакаат да се вклучат на глобалните финансиски пазари. Сепак, ефективноста на која било платформа за тргување во голема мера се потпира на нејзините процеси за депонирање и повлекување. Оваа статија има за цел да им обезбеди на колумбиските корисници сеопфатен преглед за тоа како ефикасно да депонираат и повлекуваат средства на платформата Binomo, обезбедувајќи беспрекорно тргување.


Како да депонирате средства во Биномо Колумбија

Депонирајте во Биномо Колумбија преку Егзито

1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол на екранот.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
2. Изберете „Колумбија“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Егзито“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
3. Внесете го износот на депозитот, вашето име и презиме и кликнете на копчето „Депозит“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
4. Внесете го бројот на вашиот документ за идентификација и кликнете „Испрати“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
5. Ќе видите упатство за плаќање. Проверете дали сите информации се точни и кликнете на „Преземи купон за плаќање“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
6. Можете да го испечатите купонот за плаќање и да го извршите плаќањето во која било продавница Exito, Carulla, Surtimax или Superinter. Одете во благајната или во платежното место и побарајте ја услугата за плаќање сметки. Касиерот ќе го скенира бар-кодот и ќе ви даде сметка.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
7. Можете да го проверите статусот на вашата трансакција во табулаторот „Историја на трансакции“ на Binomo.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија

Депонирајте во Биномо Колумбија преку банкарски трансфер

1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол на екранот.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
2. Изберете „Колумбија“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Банкарски трансфер“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
3. Внесете го износот на депозитот, вашето име и презиме и кликнете на копчето „Депозит“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
4. Внесете ги бараните информации и кликнете „Плати“.

Забелешка . Ќе бидете пренасочени на страницата за плаќање на банката што ќе ја изберете. Во оваа инструкција, ќе депонираме преку банката „Банколумбија“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
5. Наведете дали сте физичко или правно лице и внесете ја вашата е-пошта.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
6. Внесете го корисничкото име и лозинката на вашата банка и кликнете „Продолжи“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
7. Проверете дали сите информации се точни и кликнете „Продолжи“ за да го потврдите плаќањето.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
8. Вашата уплата е потврдена, кликнете „Заврши“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
9. Ќе бидете пренасочени на страницата на давателот на плаќања со потврда дека вашата трансакција е „Одобрена“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
10. Исто така, можете да го проверите статусот на вашата трансакција во табулаторот „Историја на трансакции“ на Binomo.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија

Како да повлечете средства од Binomo

Повлечете средства на банкарска картичка на Binomo

Повлечете средства на банкарска картичка

Повлекувањето на банкарска картичка е достапно само за картички издадени во Украина или Казахстан .

За да повлечете средства на банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна и изберете го делот „ Баланс “. Допрете го копчето „ Повлекување “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Пополнете ги бараните информации. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Повлечете средства на неперсонализирана банкарска картичка

Неперсонализираните банкарски картички не го наведуваат името на сопственикот на картичката, но сепак можете да ги користите за кредитирање и повлекување средства.

Без оглед на тоа што пишува на картичката (на пример, Momentum R или Card Holder), внесете го името на сопственикот на картичката како што е наведено во банкарскиот договор.

Повлекувањето на банкарска картичка е достапно само за картички издадени во Украина или Казахстан.

За да повлечете средства на неперсонализирана банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Пополнете ги бараните информации. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисници на мобилни апликации).
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Повлекувајте средства преку е-паричници на Binomo

Повлечете средства преку Skrill

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Skrill“ како начин за повлекување и пополнете ја вашата адреса за е-пошта. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.


Повлечете средства преку Perfect Money

Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Совршени пари“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисници на мобилни апликации).
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.


Повлечете средства преку готовина ADV

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.


Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
2. Внесете го износот на исплата и изберете „ADV cash“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.

3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.

Повлечете средства на банкарска сметка на Binomo

Повлекувањата од банкарски сметки се достапни само за банките на Индија, Индонезија, Турција, Виетнам, Јужна Африка, Мексико и Пакистан.

Те молам забележи!
  • Не можете да повлечете средства од вашата демо сметка. Средствата може да се исплатат само од Реалната сметка;
  • Додека имате повеќекратен промет на тргување, не можете да ги повлечете и вашите средства.
За да повлечете средства на вашата банкарска сметка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Во новата верзија на апликацијата Android: допрете на иконата „Профил“ на дното на платформата. Допрете го табулаторот „ Саланс “ и потоа допрете „ Повлекување “.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Банкарски трансфер“ како начин на повлекување. Пополнете ги останатите полиња (сите потребни информации можете да ги најдете во вашиот банкарски договор или во банкарска апликација). Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo Депонирајте и повлекувајте средства во Колумбија
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 3 работни дена за да кредитираат средства на вашата банкарска сметка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com. Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Оптимизирање на процесите на депозит и повлекување на Binomo за колумбиските трговци

Како заклучок, процедурите за депонирање и повлекување на Binomo за корисниците во Колумбија се прецизно дизајнирани да бидат кориснички и ефикасни, поттикнувајќи погодна средина за онлајн тргување. Со придржување до упатствата наведени во овој водич, колумбиските инвеститори можат самоуверено да се движат низ финансиските аспекти на тргувањето на платформата, охрабрувајќи ги да се фокусираат на донесување информирани одлуки за инвестирање. Бидејќи Binomo продолжува да се развива и да ги проширува своите услуги во Колумбија, приоритетот на непречените трансакциски процеси останува клучен, што дополнително ја зацврстува својата репутација како доверлива платформа за онлајн тргување.
Thank you for rating.