Потврдете Binomo - Binomo North Macedonia - Binomo Северна Македонија

Како да ја потврдите сметката на Binomo


Како да го потврдам мојот идентитет на Binance?

Имајте предвид дека може да ја поминете потврдата само бидејќи ви испративме барање. Откако ќе биде поднесено, ќе добиете известување што се појавува, а ставката „Потврда“ ќе се појави на менито. За да го потврдите вашиот идентитет, ќе треба да ги следите овие чекори:

1) Кликнете на „Потврди“ во известувањето што се појавува.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
2) Или кликнете на сликата на вашиот профил за да го отворите менито.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
3) Кликнете на копчето „Потврди“ или изберете „Верификација“ од менито.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
4) Ќе бидете пренасочени на страницата „Потврда“ со списокот на сите документи што треба да се потврдат. Прво, ќе треба да го потврдите вашиот идентитет. За да го направите тоа, притиснете го копчето „Потврди“ веднаш до „Лична карта“.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
5) Пред да започнете со проверка, означете ги полињата за избор и кликнете „Следно“.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
6) Изберете ја земјата на издавање на вашите документи во паѓачкото мени, а потоа изберете го типот на документот. Притиснете „Следно“.

Забелешка . Прифаќаме пасоши, лични карти и возачки дозволи. Видовите на документи може да варираат во зависност од земја, проверете ја целосната листа на документи.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
7) Поставете го документот што сте го избрале. Прво предната страна, потоа – назад (Ако документот е двостран). Прифаќаме документи во следните формати: jpg, png, pdf.

Проверете дали вашиот документ е:

  • Важи најмалку еден месец од датумот на прикачување (за жителите на Индонезија и Бразил валидноста е ирелевантна).
  • Лесно се чита: вашето полно име, бројки и датуми се јасни. Сите четири агли на документот треба да бидат видливи.
Откако ќе ги поставите двете страни на вашиот документ, кликнете „Следно“.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
8) Доколку е потребно, притиснете „Уреди“ за да поставите друг документ пред да го испратите. Како што сте подготвени, притиснете „Следно“ за да ги поднесете документите.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
9) Вашите документи се успешно поднесени. Притиснете „OK“ за да се вратите на страницата „Потврда“.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
10) Статусот на потврдата за лична карта ќе се промени во „Во очекување“. Може да потрае до 10 минути за да се потврди вашиот идентитет.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
11) Откако ќе се потврди вашиот идентитет, статусот се менува во „Готово“ и можете да започнете со потврдување на начините на плаќање.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
12) Ако нема потреба да ги потврдите начините на плаќање, веднаш ќе го добиете статусот „Потврден“. Исто така, ќе можете повторно да повлечете средства.
Како да ја потврдите сметката на Binomo

Како да потврдите банкарска картичка на Binance?

Откако ќе се побара потврда, ќе добиете скокачко известување, а ставката „Потврда“ ќе се појави на менито.

Те молам забележи!
  • За да потврдите начин на плаќање, прво ќе треба да го потврдите вашиот идентитет.
  • Треба да бидете сопственик на картичката. Картичките на трети лица не може да се користат за верификација;
  • Ако имате неименувана картичка, треба да наведете фотографија од изводот од банката со видливи печат, датум на издавање и вашето име. Имајте предвид дека документот не смее да биде постар од три месеци.

Откако ќе се потврди вашиот идентитет, можете да започнете да ги потврдувате вашите банкарски картички.

За да потврдите банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1) Кликнете на сликата на вашиот профил за да го отворите менито.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
2) Кликнете на копчето „Потврди“ или изберете „Потврда“ од менито.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
3) Ќе бидете пренасочени на страницата „Потврда“ со список на сите непроверени начини на плаќање. Изберете начин на плаќање со кој сакате да започнете и притиснете „Потврди“.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
4) Поставете фотографија од вашата банкарска картичка, само на предната страна, така што името на сопственикот на картичката, бројот на картичката и датумот на истекување се видливи. Прифаќаме фотографии во следните формати: jpg, png, pdf . Притиснете „Следно“.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
5) Вашата фотографија е успешно испратена. Притиснете „OK“ за да се вратите на страницата „Потврда“.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
6) Статусот за верификација на банкарска картичка ќе се промени во „Во очекување“. Може да потрае до 10 минути за да се потврди банкарска картичка.

Мора да ги потврдите сите начини на плаќање на списокот за да ја завршите верификацијата.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
7) Откако ќе заврши проверката, ќе добиете известување и вашиот статус ќе се смени во „Потврден“. Исто така, ќе можете повторно да повлечете средства.
Како да ја потврдите сметката на Binomo

Како да потврдите виртуелна/неименувана банкарска картичка на Binance?

Откако ќе се побара потврда, ќе добиете скокачко известување, а ставката „Потврда“ ќе се појави на менито.

Забелешка . За да потврдите начин на плаќање, прво ќе треба да го потврдите вашиот идентитет.

За да потврдите виртуелна/неименувана банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1) Кликнете на фотографијата на вашиот профил за да го отворите менито;
Како да ја потврдите сметката на Binomo
2) Кликнете на копчето „Потврди“ или изберете „Потврда“ од менито.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
3. Ќе бидете пренасочени на страницата „Потврда“ со список на сите ваши непроверени начини на плаќање. Изберете ја вашата виртуелна/неименувана банкарска картичка и кликнете „Потврди“.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
4) Поставете слика од екранот на вашата виртуелна банкарска картичка или фотографија од вашата неименувана физичка картичка. Погрижете се првите шест и последните четири цифри од бројот на картичката, датумот на истекување и името на сопственикот да бидат видливи и лесни за читање.

Ако сликата од екранот нема име на неа, ве молиме испратете документ што ја потврдува сопственоста на вашата картичка. Ова може да биде слика од екранот на целосната верзија на веб-локацијата на вашата онлајн банка која ги прикажува броевите на картичката, името и презимето на сопственикот.

Во случај вашата картичка и името да не се видливи на еден документ, можете да наведете два документи:

1. Каде што го гледате плаќањето извршено со картичката и бројот на сметката;
Како да ја потврдите сметката на Binomo
2. Каде што го гледате името на сопственикот и бројот на сметката на која е доделена картичката.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
Забелешка: Прифаќаме слики од екранот во следните формати: jpg, png, pdf. Важно: сликата од екранот не треба да се уредува на кој било начин.

Потоа, кликнете на „Следно“;

5) Вашата слика од екранот/фотографијата беше успешно испратена. Кликнете на „OK“ за да се вратите на страницата „Потврда“;
Како да ја потврдите сметката на Binomo
6) Статусот на потврдата на вашата банкарска картичка ќе се промени во „Во очекување“. Може да потрае до 10 минути за да се потврди банкарска картичка.

Мора да ги потврдите сите начини на плаќање на списокот за да ја завршите верификацијата.
Како да ја потврдите сметката на Binomo
7) Испратете го вашето барање на [email protected] за да можат нашите специјалисти да ги проверат доставените документи;

8) Откако ќе заврши проверката, ќе добиете известување и вашиот статус ќе се промени во „Потврден“. Исто така, ќе можете повторно да повлечете средства.

Забелешка: За време на вашата работа со нашата компанија може да се побараат други документи (врз основа на клаузулата 4 од Договорот за клиентот. Регистрација и верификација на клиентот). Тоа обично се повторува откако ќе уплатите со нова картичка.
Како да ја потврдите сметката на Binomo

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Зошто треба да го потврдам мојот телефонски број?

Потврдувањето на вашиот телефонски број не е неопходен чекор, но ни помага да ја обезбедиме безбедноста на вашата сметка и средства. Ќе биде многу побрзо и полесно да го вратите пристапот до вашата сметка ако некогаш ја изгубите лозинката или ве хакираат.

Забелешка . Ќе биде побарано да го потврдите вашиот телефонски број откако ќе постигнете VIP статус . Ја користиме стандардната процедура со код за потврда на СМС.

Кога ќе можам да повлечам средства?

Може да се повлечете веднаш откако ќе заврши проверката. Процесот на верификација обично трае помалку од 10 минути. Барањето за повлекување ќе биде обработено од Binomo во рок од 3 работни дена. Точниот датум и време кога ќе ги добиете средствата зависи од давателот на услугата за плаќање.

Те молам забележи!
  • Не можете да повлекувате средства од вашата демо сметка;
  • Пред повлекување треба да проверите дали имате достапни средства на вашата Реална сметка;
  • Повлекувањата треба да се направат во рамките на минималните и максималните граници за повлекување;
Ако не сте ја поминале целосно процедурата за верификација или не сте направиле промет на тргување, не можете да ги искеширате вашите средства.

Колку време трае верификацијата?

Потврдувањето на вашата сметка вообичаено ни одзема помалку од 10 минути.

Ретки се случаите кога документите не можат автоматски да се проверат, а ние ги проверуваме рачно. Во оваа ситуација, периодот на верификација може да се продолжи до 7 работни дена.

Можете да правите депозити и да тргувате додека чекате, но нема да можете да ги повлечете средствата додека не заврши проверката.

Може ли да тргувам без потврда?

Слободно можете да депонирате, тргувате и повлекувате средства додека не се побара потврда. Верификацијата обично се започнува кога повлекувате средства од вашата сметка. Откако ќе добиете скокачко известување со барање да ја потврдите сметката, повлекувањето ќе биде ограничено, но можете слободно да тргувате. Поминете потврда за да може повторно да се повлечете.

Добрата вест е што обично ни се потребни помалку од 10 минути за да го потврдиме корисникот.


Дали е безбедно да ви ги испратам моите приватни податоци?

Краток одговор: да, тоа е. Еве што правиме за да ја обезбедиме безбедноста на вашите податоци.
1. Сите ваши информации се зачувани во шифриран формат на серверите. Овие сервери се чуваат во центри за податоци во согласност со TIA-942 и PCI DSS – меѓународните безбедносни стандарди.

2. Центрите за податоци се технички заштитени и физички чувани деноноќно од специјално ревидиран безбедносен персонал.

3. Сите информации се пренесуваат преку заштитен канал со криптографско шифрирање. Кога поставувате какви било лични фотографии, детали за плаќање итн., услугата автоматски крие или замаглува дел од симболите (на пример, 6-те средни цифри на вашата платежна картичка). Дури и ако измамниците се обидат да ги фатат вашите информации, тие ќе добијат само кодирани симболи кои се бескорисни без клуч.

4. Клучевите за дешифрирање се чуваат одделно од вистинските информации, така што луѓето со криминални намери нема да добијат пристап до вашите приватни податоци.

Се погриживме сите лични податоци да не се споделуваат со други страни или да не се користат за нечии цели.

Thank you for rating.