Со својата платформа богата со функции, Binomo докажува дека потрошиле време за оценување и интегрирање на најсуштинските елементи за Binomo трговците.

 • Регулатива: IFC (Меѓународна финансиска комисија)
 • Минимален депозит: $10
 • Минимална трговија: $1
 • Исплати: 90% Макс
 • Мобилно тргување: Да
 • Викенд тргување: Да
 • Средства: CFD, стоки, индекси и валутни парови
 • Демо сметка: Да
 • Трговци од САД и Велика Британија: Не се прифаќаат

Овој брокер има клиенти од 133 различни земји и е еден од најпопуларните брокери за трговци од Индија, Бразил, Индонезија, Виетнам и Турција.

Binomo е основан во 2014 година и е во сопственост на компанија наречена Dolphin Corp, лоцирана во Сент Винсент и Гренадини. Со преку 887.470 дневни активни трговци и преку 30.000.000 успешни тргувања неделно, Binomo е еден од најголемите брокери.

Но, дали Binomo е вистински за вас? Дали може да им се верува? Во овој преглед на Binomo, ќе ви кажам сè што треба да знаете за оваа платформа за тргување.


Платформа за тргување

Преглед на Binomo

Binomo користи комерцијална платформа за тргување за сите нејзини трговци. Платформата користи SSL протокол за да се осигура дека сите податоци се шифрирани и безбедни, така што вашите средства секогаш остануваат безбедни за време на какви било услови за тргување. Безбедноста на податоците на клиентите е критична, бидејќи одредува колку добро Binomo може да ги заштити финансиските информации.

Без одредени чувствителни финансиски информации како што се броеви на кредитни картички, банкарски информации и други лични податоци, не можете да депонирате или повлечете средства, што ја прави неопходна безбедноста на платформата. Имајќи го овој прв слој на заштита од Binomo ви користи како трговец и ја зачувувате репутацијата на Binomos.

Надвор од основите, платформата Binomo се состои од неколку корисни компоненти за подобрување на вашето онлајн тргување искуство. Табелите, брзите копчиња и брзите стапки на освежување имаат потенцијал да ги зголемат вашите исплати. Binomo ги нуди сите овие, а потоа и некои.

Нивната платформа има повеќе од 20 различни графички алатки кои ќе ви помогнат да ги анализирате вашите графикони и историја на тргување. Кратечките копчиња овозможуваат брз пристап и брзо онлајн тргување, а тие се единствени за Binomo. Нема да ги најдете кај други трговци. Дополнително, Binomo обезбедува интеграција на економскиот календар и независни јазичиња за употреба со овие различни графикони.

Нивната рационализирана и ефикасна платформа вклучува и многу скалабилни функции, заедно со Binomo за да започне тргување со само еден клик - не е потребна потврда. Тоа, во комбинација со брзата стапка на освежување, им овозможува на остроумните трговци да ги искористат можностите во моментот кога ќе се појават.

Со својата платформа богата со функции, Binomo докажува дека поминале време во оценување и интегрирање на најсуштинските елементи за трговците со биномо.

Типови на трговија

Binomo го нуди стандардниот тип на трговија со висока/ниска, исто така познат како call/put и Turbo Trades. Високи/Ниски се вашиот стандарден дериват за повик/става и генерално се достапни од сите трговски брокери.

Високо/Ниско вклучува предвидување дали конечната пазарна цена на средството ќе се зголеми над или ќе падне под цената на почетокот на одредено временско ограничување. Турбо тргувањето е слично, освен со пократки временски ограничувања.

Иако немаат широк избор на видови на трговија на нивната платформа, Binomo обезбедува достапност на тргување без престан. Пазарот никогаш не се затвора, што значи дека можете да тргувате кога сакате - вклучително и за време на викендите - издвојувајќи ги од другите онлајн брокери.


Регулатива

Преглед на Binomo

Binomo е регулиран од Меѓународната финансиска комисија (IFC) и е членка на категорија А од 2018 година. IFC е независна организација која помага во регулирањето на финансиските пазари, а фактот што Binomo е и регулиран и член на категорија А зборува за нивната репутација како посредник.

Една придобивка за трговците е тоа што ИФЦ има компензациски фонд за сите свои членки. Тоа значи дека ако нешто се случи со Binomo за компромитирање на средства, трговците ќе бидат заштитени до 20.000 €. Оваа заштита ги уверува трговците за безбедноста на нивните средства и им дава до знаење дека Binomo ги цени вашите ресурси.

Покрај тоа што е членка на категоријата А на IFC, Binomo е сертифициран од FMMC. Тие, исто така, редовно се ревидирани од гранката VerifyMyTrade на ИФЦ. Нивната последна ревизија беше завршена на 13 февруари 2020 година, а резултатите ги поминаа стандардите за квалитет на извршување. Овие редовни ревизии и нивната независна сертификација зборуваат за интегритетот на Binomos како брокер.

Дополнително, Binomo е во процес на стекнување лиценца преку CySEC. За меѓународните клиенти, регулативата е критична во одредувањето кој брокер да се избере, а овие сертификати, ревизии и регулативи се знаци дека Binomo е реномиран брокер со поволни услови за тргување.


Видови сметки Binomo

Кога споредувате онлајн брокери, еден од вашите први чекори е да ги испитате различните типови на сметки што ги нудат. Која е минималната потребна инвестиција? Кои се придобивките од различните влезни точки?

Со Binomo, можете да започнете со или да надградите на еден од трите типа сметки. Секое ниво нуди различни бенефиции, а како што се зголемува вашата инвестиција, така се зголемуваат и потенцијалните приноси и бонуси. Binomo има три нивоа на сметка: Стандардна, Златна и ВИП. Ајде да погледнеме во секоја од сметките, што бараат и што добивате кога ќе се регистрирате за секоја од нив.


Стандарден

Ако штотуку започнувате со тргување, стандардната сметка може да биде вашиот најдобар натпревар. Потребни се само 10 долари за да започнете со тргување на ова ниво, а вие добивате пристап до 39 средства на платформата. Имањето помал број достапни средства би можело да биде помалку големо ако сте почетник. Тоа ви овозможува да се фокусирате на разбирање со што работите наместо на бројот на достапни избори. Дополнително, ниските трошоци за влез значи дека нема да треба да се грижите за ризикување на вашите средства.Други карактеристики вклучуваат:

 • 3 дена за повлекување исплати: Вашите средства ќе бидат достапни на претпочитаниот начин на плаќање во рок од три дена. Ова може да изгледа како некое време, но ќе најдете подолго време на чекање кај некои брокери.
 • Стандардни турнири: Пристапот до стандардните турнири ви овозможува да учествувате во натпревари што може да ви дадат бонус средства
 • 84% максимален принос
 • 80% максимален бонус


Злато

За оние со капацитет за позначајни инвестиции, златото е вашата следна влезна точка. Златната сметка бара депозит од 500 УСД - прилично скок од стандардните 10 долари. Златната сметка ви овозможува пристап до повеќе средства од стандардното ниво, така што добивате 42 наместо 39 и ќе имате претходен пристап до вашите средства. Наместо да ви бидат потребни три дена за да ги повлечете исплатите од вашата сметка, ќе можете да пристапите до нив за 24 часа.

Ќе забележите неколку други бенефиции со овој тип сметка што нема да ги најдете со стандардните сметки, вклучувајќи:

 • Златни турнири: Овие турнири имаат поголема потенцијална заработка од стандардните турнири.
 • 90% максимален бонус


ВИП

Највисокото ниво на сметка што можете да го добиете е ВИП. Оваа сметка ги има сите карактеристики што треба да ги понуди ВИП статусот. Добивате брз пристап до вашите средства, повеќе средства за тргување, повисоки приноси и повеќе бонуси. ВИП-сметка бара депозит од 1000 УСД. Овие средства ви даваат пристап до 55+ средства и само четиричасовно чекање кога ќе ги повлечете средствата од вашата сметка. За да ви помогне во управувањето со вашата инвестиција, добивате и ВИП менаџер. Вашиот ВИП менаџер обезбедува поддршка и помош, како и евентуално нудење бонуси.
Преглед на Binomo

Други карактеристики вклучуваат:

 • ВИП турнири
 • Профитабилност до 90%
 • Депозит до 200%
 • Инвестициско осигурување
 • Индивидуални понуди
 • Личен менаџер

За искусни трговци, овој тип на сметка нуди значителна корист, особено кога станува збор за максимизирање на вашата рентабилност.


Биномо демо

Кога размислувате за онлајн брокер, добра идеја е да ја истражите демо сметката на компанијата пред да тргувате со вистинска сметка. Користењето на демо-сметка ќе ви овозможи да ја оцените платформата и да видите дали ги нуди сите алатки и карактеристики што ги сакате во брокер за онлајн тргување.

Демо сметките се можност за тестирање на возење пред купување. Можете да се запознаете со процесите на платформи за правење занаети и распоредот на корисничкиот интерфејс. Добар брокер ќе им понуди на корисниците бесплатна демо можност, а Binomo тоа го прави.

Binomo им нуди на трговците можност да вежбаат стратегии и да се запознаат со платформата со нивната демо сметка. За да креирате демо сметка, се што треба да направите е да се регистрирате со вашата е-пошта и ќе добиете 1000 долари во виртуелни средства.

Овие средства без ризик ќе ви овозможат да видите дали Binomo ги задоволува вашите потреби како трговец. Ако не, полесно е да се откажете отколку да затворите сметка во која веќе сте инвестирале.


Средства

Што се однесува до средствата, Binomo има избор кој е споредлив со другите. На највисокото ниво на тргување на сметка, имате пристап до 49 различни средства кои покриваат низа видови на средства. Имањето разновиден избор на средства ви овозможува прецизно да одредите што ви е најудобно да тргувате.Binomo нуди широк спектар на средства кои вклучуваат:

 • Стоки
 • CFDs
 • Валутни парови
 • Индекси
 • Стоковни парови


Апликација Binomo Trade

Преглед на Binomo

Една карактеристика што треба да се земе предвид е дали компанијата има или не мобилна апликација. Мобилните апликации ви дозволуваат да тргувате од кое било место, во секое време, што може да ви помогне да заработите повеќе исплати.

Binomo има мобилна платформа за тргување. Апликацијата за iOS можете да ја најдете во Apple Store или Google Play Store за Android.

Една од функциите достапна на апликацијата што не можете да ја добиете со веб-платформата е начинот на примање известувања. Известувањата можат да помогнат во максимизирање на вашиот профит со тоа што ќе ве предупредат за трендовите на пазарот и ќе ве известат кога исполнувате одредени трговски предуслови.

Се шири, провизии и потпора

Повеќето платформи за тргување не наплаќаат надоместок или провизија. Наместо тоа, тие заработуваат дополнителни пари кога трговецот прави погрешно предвидување, а со тоа ја губи трговијата. Според индустриски стандард, Binomo не наплаќа надомест за нивните услуги. Фактот дека Binomo ги заработува своите средства од трговци кои не ги успеваат своите средства значи дека за трговците кои инвестираат со големи суми, тоа може да биде доста профитабилна инвестиција.

Третманот на Binomos кон нивните ВИП клиенти зборува за нивната заработка. Максималниот принос од 90% и максималниот бонус од 100% се еднакви на повисоки исплати. Од друга страна, можноста за инвестирање и учење на пониска влезна точка значи дека нивните стандардни трговци не успеваат ниту една од нивните инвестиции во распони или провизии. Како и кај повеќето други платформи, Binomo не користи потпора. Ако потпората е важна за вас, друга платформа или брокер може да биде подобар.


Биномо бонуси и промоции

Многу брокери нудат бонуси и промоции за вашиот прв депозит. Меѓутоа, во моментов, Биномо нема рекламирани промоции или бонуси.

Тие имаат редовни турнири, секој уникатен за различни нивоа на сметки. Трошоците за влез се движат од бесплатни до 30 долари, во зависност од нивото и видот на турнирот. Наградните средства за турнирите започнуваат од 300 долари и достигнуваат до 40.000 долари. Дополнително, како што споменавме во делот за сметки, достапни се бонуси на нивоа на Gold и VIP сметка.


Депозити и повлекувања

Преглед на Binomo

Со Binomo, минималниот потребен депозит зависи од тоа каков тип на сметка сакате да отворите. Може да започнете да тргувате со вистински пари за само 10 долари со стандардна сметка, но за ВИП сметка, барате веднаш да отфрлите најмалку 1000 долари.

Кога ги повлекувате средствата, може да наидете на провизија од 10%, но само ако не сте направиле минимален број на тргувања. Веб-страницата користи SSL за да ги одржува вашите податоци шифрирани и безбедни, а средствата до 20.000 американски долари се заштитени од измама. За депозити и повлекувања, имате неколку различни начини:

 • Кредитни картички (Visa и MasterCard)
 • Нетлер
 • Јетон
 • Индиски банки


Дали Binomo е измама?

Не, Binomo не е измама. Binomo е легитимна онлајн платформа за тргување која секојдневно ја користат илјадници трговци од 133 различни земји низ светот. Овој брокер е член на категоријата „А“ на ИФЦ (Меѓународна финансиска комисија), која вклучува до 20.000 американски долари заштита за спорови по случаи. Со пристапувањето кон ИФЦ, Binomo ја потврдува својата посветеност на одржување на највисоките стандарди на однесување и деловни практики.

Дали Binomo е легален во Индија?

Да, тргувањето во Индија е легално со Bonomo. Сепак, овој брокер не е регулиран од Одборот за хартии од вредност на Индија. Биномо е офшор брокер и е со седиште надвор од Сент Винсент и Гренадини. Тие прифаќаат трговци од над 113 различни земји, вклучувајќи ја и Индија.


Поддршка за корисници

Binomo има неколку избори за тоа како да допре до нив.

 • Разговор: на нивната веб-локација и апликација, има прозорец за разговор што се појавува и ви обезбедува избор за разговор во живо. Функцијата за разговор во живо е силна и поддржува повеќе јазици.
 • Адреса на е-пошта: Можеби вашата загриженост не бара итно внимание. Во тој случај, можете да испратите е-пошта на [email protected] и тие ќе одговорат штом можат.

  Првиот кат на Dolphin Corp
  , First St. Vincent Bank Ltd.
  James Street
  Kingstown
  St. Vincent and the Grenadines


Добрите

Со брокер како Binomo, сакате да знаете што добивате со вашата инвестиција. Проверете ги предностите на нивната платформа и политики за да видите дали се соодветни за вас:

 • Одговорна поддршка на клиентите
 • Нон-стоп тргување
 • Цврста демо сметка
 • 10 $ минимум депозит
 • 1 $ минимум трговија
 • Достапност на викенд занаети
 • Потенцијален 90% максимална добивка
 • Турнири со наградни средства


Конс

Иако има многу предности на Binomo, тоа нема да биде најдобриот избор за секого. Ако барате некоја од овие карактеристики, за жал, ќе бидете разочарани:

 • Ограничен број на средства за избор
 • Ограничени видови трговија
 • Не е поддржано во САД или Европа
 • И покрај тоа што е членка на категоријата А на IFC, тој е само сертифициран според FMRRC
 • Нема социјално тргување
 • Нема сигнали


Конечни мисли за Binomo

Binomo нуди широк спектар на функции и алатки кои го прават остварлива, прифатлива платформа за многу трговци и инвеститори кои се заинтересирани да влезат на пазарот за тргување. Binomo има нешто за трговци од секое ниво на вештина.

Нејзината функционална мобилна апликација е особено беспрекорна, а нејзината ниска влезна цена со минимален депозит од 10 долари значи дека дури и новите трговци кои сè уште не се подготвени да се нурнат во светот на онлајн тргувањето можат да ја испробаат со мал до никаков ризик.

Во исто време, нејзините графикони и стратешките алатки сè уште можат да го задоволат подисциплинираниот трговец. Генерално, тоа е солиден, сигурен избор за вашиот следен трговски брокер.

Thank you for rating.