Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка

Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка


Како да депонирате преку банкарска картичка?

Можете да користите која било банкарска картичка што ви е издадена за да ја финансирате вашата сметка на Binomo. Тоа може да биде персонализирана или неперсонализирана картичка (без името на сопственикот на картичката), картичка во валута различна од онаа што ја користи вашата сметка.

Во повеќето случаи, средствата се кредитираат во рок од еден час или дури и веднаш . Меѓутоа, понекогаш може да потрае подолго во зависност од вашиот давател на услуги за плаќање. Ве молиме проверете го времето на обработка на плаќањето за вашата земја и брендот на картичката пред да контактирате со поддршката на Binomo.

Брз водич

 1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол.
 2. Изберете го вашиот регион од паѓачкото мени „ Земја “.
 3. Изберете бренд на картичка (т.е. Visa, Mastercard ).
 4. Изберете препорачана сума за депозит или внесете приспособена сума.
 5. Пополнете ги деталите за картичката, а потоа кликнете „Во ред “.
 6. Почекајте го кодот за потврда испратен во СМС или притисни известување, а потоа внесете го за да го завршите плаќањето.
 7. Ако плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на страницата со детали за трансакцијата.


Турција (Visa / Mastercard / Maestro)

Овој начин на плаќање може да го користите само ако:

 • Да има турско државјанство (со целосна лична карта);
 • Користете турска IP адреса;

Запомнете!

 • Можете да направите само 5 успешни трансакции дневно;
 • Треба да почекате 30 минути откако ќе направите трансакција за да направите друга.
 • Можете да користите само 1 турска лична карта за да ја надополните вашата сметка.


Можете исто така да користите други начини на плаќање.

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
2. Изберете „Турција“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Visa / Mastercard / Maestro“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
3. Изберете го износот на депозитот, внесете го вашето име и презиме и притиснете го копчето „Депозит“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
4. Пополнете ги информациите за вашата картичка и кликнете на копчето „Yatır“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
5. СМС со код ќе биде испратена на вашиот мобилен телефон. Внесете го кодот и кликнете на „Онај“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
6. Вашата уплата беше успешна. Ќе бидете автоматски пренасочени на следната страница.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
7. Можете да се вратите во Binomo со кликнување на копчето „Siteye Geri Dön“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
8. За да го проверите статусот на вашата трансакција, одете во табулаторот „Историја на трансакции“ и кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка


Арапски земји (Visa / Mastercard / Maestro)

1.Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
2. Изберете ја вашата земја во делот „Сountry“ и изберете метод „Visa“, „Mastercard/Maestro“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
4. Пополнете ги податоците од вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
5. Потврдете го плаќањето со еднократна лозинка добиена во СМС порака.

6. Доколку плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на уплатата, датум и ID на трансакцијата:
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка

Казахстан (Visa / Mastercard / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
2. Изберете „Казахстан“ во делот „Соунтрија“ и изберете метод „Visa / Mastercard / Maestro“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
4. Пополнете ги деталите за вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.

Ако вашата картичка е издадена од Каспи банка, тогаш ве молиме проверете во мобилната апликација дека сте ја активирале опцијата за плаќање на Интернет и не сте го достигнале вашиот лимит. Можете исто така да го проширите лимитот во вашата мобилна апликација.

Исто така, вашата банка може да ја одбие трансакцијата, за да ја избегнете, ве молиме следете ја оваа информација:
1. Ако вашата банка има сомневање за измама, тогаш ја одбива операцијата.
2. Потоа од вашата картичка се дебитира случаен износ (од 50 до 99 тенге).
3. Ќе побарате да ја внесете сумата што е задолжена. Внесете го износот од СМС во мобилната апликација.
4. Доколку сумата е точна, тогаш ќе бидете вклучени во БЕЛАТА ЛИСТА.
5. Дебитираниот износ ќе биде вратен на картичката.
6. Следното плаќање ќе биде успешно.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
5. Внесете еднократна лозинка од вашата банка за да ја завршите трансакцијата.

6. Доколку плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на уплатата, датум и ID на трансакцијата:
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка

Украина (Visa / Mastercard / Maestro)

1. Кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
2. Изберете „Ukraine“ во делот „Сountry“ и изберете „Mastercard/Maestro“ или „Visa“ метод во зависност од оној што го користите.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
4. Пополнете ги деталите за вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
5. Потврдете го плаќањето со еднократна лозинка добиена во СМС порака.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
6. Доколку плаќањето е успешно ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на плаќање, датум и ID на трансакцијата:
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Дали е безбедно да ви испраќам средства?

Сосема е безбедно ако депонирате преку делот „Касиер“ на платформата Binomo (копче „Депозит“ во горниот десен агол). Ние соработуваме само со доверливи даватели на платежни услуги кои се во согласност со стандардите за безбедност и заштита на личните податоци, како што се 3-D Secure или PCI стандардот што го користи Visa.

Во некои случаи, кога правите депозит, ќе бидете пренасочени на веб-страниците на нашите партнери. Не грижи се. Ако депонирате преку „Касиер“, сосема е безбедно да ги пополните вашите лични податоци и да испратите средства до CoinPayments или други даватели на платежни услуги.


Како да депонирате со неперсонализирана картичка?

Неперсонализираните банкарски картички не го специфицираат името на сопственикот на картичката. Не е важно дали имате персонализирана или неперсонализирана картичка, во двата случаи, ќе можете да ја финансирате вашата сметка на Binomo. Единствениот неопходен услов овде е картичката да биде ваша, а вие да ја потврдите сопственоста. За тоа, испратете еден од следниве документи на [email protected] или преку разговор во живо:

 • Банкарска референца со потпис и печат;

 • Изјава од банкарска служба со потпис и печат;

 • Слика од екранот на вашата сметка од апликацијата на банката или онлајн услугата.

Важно! Името и бројот на картичката на сопственикот на картичката треба да бидат видливи. Документите мора да се испратат од е-поштата што сте ја навеле при регистрацијата. Можете исто така да ги прикачите на порака во разговорот за поддршка. Прифаќаме документи во следните формати: .pdf, .jpg, .png, .bmp.


Не можам да уплатам со банкарска картичка, што да правам?

Ако наидете на грешка или не можете да го завршите плаќањето поради некоја друга причина, обидете се со следново:

 • Проверете дали правилно сте ја навеле земјата на живеење и во делот „Лични детали“ („Профил“ во мобилната апликација) и во налогот за плаќање. Треба да одговара на земјата на престој на имателите на картичката.

 • Проверете дали сте ја избрале точната марка на картичката (т.е. Visa, Mastercard).

 • Темелно проверете го бројот на картичката и другите детали за плаќање.

 • Проверете дали правилно сте го внеле кодот за потврда на СМС ; обидете се да побарате и внесете друг код.

 • Исчистете го кешот и колачињата во вашиот прелистувач; обидете се да користите друг прелистувач или уред.

Можете исто така да префрлите средства и да користите друг начин на плаќање за да ја надополните вашата сметка на Binomo или да контактирате со нашиот тим за поддршка за помош.


Мојот депозит не помина, што да правам?

Сите неуспешни плаќања спаѓаат во овие категории:

 • Средствата не се дебитирани од вашата картичка или паричник. Дијаграмот на текови подолу покажува како да се реши овој проблем.

Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка

 • Средствата се дебитирани, но не се кредитираат на сметката на Binomo. Дијаграмот на текови подолу покажува како да се реши овој проблем.

Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
Во првиот случај, проверете го статусот на вашиот депозит во „Историјата на трансакции“.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Касиер“ во менито. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
Во мобилната апликација: Отворете го менито од левата страна, изберете го делот „Баланс“.

Ако статусот на вашиот депозит е „ Во очекување “, следете ги овие чекори:

1. Проверете го упатството за тоа како да депонирате со вашиот начин на плаќање во делот Депозити во Центарот за помош за да бидете сигурни дека не сте пропуштиле ниту еден чекор.

2. Ако обработката на вашето плаќање трае подолго од еден работен ден , контактирајте со вашата банка или добавувач на дигитални паричник за да ви помогне да го посочите проблемот.

3. Ако вашиот давател на плаќање вели дека сè е во ред, но сè уште не сте ги добиле средствата, контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо. Ние ќе ви помогнеме да го решите овој проблем.

Ако статусот на вашиот депозит е „ Одбиен “ или „ Грешка “, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на одбиениот депозит. Во некои случаи, причината за одбивање е наведена, како во примерот подолу. (Ако причината не е наведена или не знаете како да ја поправите, одете на чекор 4)
Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
2. Решете го проблемот и повторно проверете го вашиот начин на плаќање. Погрижете се да не е истечен, да имате доволно средства и правилно да ги внесете сите потребни информации, вклучувајќи го вашето име и кодот за потврда на СМС. Исто така, препорачуваме да го проверите упатството за депонирање со вашиот начин на плаќање во делот Депозити во Центарот за помош.

3. Испратете го вашето барање за депозит повторно.

4. Ако сите детали се точни, но сè уште не можете да префрлите средства или ако причината за одбивањето не е наведена, контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо. Ние ќе ви помогнеме да го решите овој проблем.

Во вториот случај, кога средствата се дебитирани од вашата картичка или паричник, но не сте ги примиле во рок од работен ден,ќе треба да го потврдиме плаќањето за да го следиме вашиот депозит.

За да ни помогнете да го префрлиме вашиот депозит на вашата сметка на Binomo, следете ги овие чекори:

1. Соберете потврда за вашата уплата. Тоа може да биде извод од банка или слика од екранот од банкарската апликација или онлајн услугата. Треба да бидат видливи вашето име и презиме, бројот на картичката или паричникот, сумата за плаќање и датумот кога е извршена.

2. Соберете ID на трансакција на таа уплата на Binomo. За да добиете ID на трансакција, следете ги овие чекори:

 • Одете во делот „Историја на трансакции“.

 • Кликнете на депозитот што не е задолжен на вашата сметка.

Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка

 • Кликнете на копчето „Копирај трансакција“. Сега можете да го залепите во писмо до нас.

Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка
3. Испратете ја потврдата за плаќање и ID на трансакцијата на [email protected] или во разговор во живо. Можете и накратко да го објасните проблемот.

И не грижете се, ние ќе ви помогнеме да ја следите вашата исплата и да ја префрлите на вашата сметка што е можно побрзо.

Колку време е потребно за да се депонираат средства на мојата сметка?

Кога правите депозит, тој добива статус. Можете да го проверите статусот на вашиот депозит во делот „Историја на трансакции“.

1. Кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „Cashier“ во менито. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.

За корисници на мобилни апликации: отворете го менито од левата страна, изберете го делот „Баланс“.

Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка

2. Кликнете на вашиот депозит за да го видите неговиот статус и проценетото време на обработка.

Депонирајте средства во Binomo преку банкарска картичка

Можни статуси за депонирање на трансакции

Во очекување – овој статус значи дека давателот на плаќања ја обработува вашата трансакција во моментот. Обезбедувачот можеби ќе почека некои дополнителни дејства од ваша страна, затоа ве молиме проверете дали сте ги завршиле сите потребни чекори.

Секој давател на плаќање има свој период на обработка. Кликнете на вашиот депозит во делот „Историја на трансакции“ за да ги најдете информациите за просечното време на обработка на трансакцијата (општо релевантно) и максималното време за обработка на трансакцијата (релевантно во мал број случаи).

Ако чекате да се кредитираат средствата подолго од 1 работен ден, кликнете „Чекате повеќе од N дена?“ (копче „Контакт со поддршка“ за корисници на мобилни апликации), а ние ќе ви помогнеме да го следите вашиот депозит.

Може да се повикате и на „Мојот депозит не помина, што да правам? статија за да го откриеме проблемот.

 • Завршено - вашата трансакција беше успешно обработена од давателот на плаќањата. Средствата беа кредитирани на вашата сметка.

 • Одбиена - вашата трансакција е откажана поради непочитување на какви било услови. Во некои случаи, причината за одбивање е наведена кога ќе кликнете на вашиот депозит. Погледнете на „Мојот депозит не помина, што да правам? статија за да го решите овој проблем или контактирајте со нас на [email protected] . Ние ќе ви помогнеме да го решите овој проблем.


Како да ја финансирам мојата сметка со картичка (паричник) во друга валута?

Нема потреба да правите ништо посебно: само направете депозит користејќи го делот „Касиерка“ на платформата Binomo (копче „Депозит“ во горниот десен агол). Средствата автоматски ќе се конвертираат во валутата што ја користи вашата сметка на Binomo.

Binomo никогаш не ви наплатува надомест за конверзија на валута. Средствата се разменуваат по тековната стапка на банката што го опслужува плаќањето. Секогаш ќе можете да го проверите износот во целната валута пред да го потврдите плаќањето.


Дали наплаќате за депонирање?

Binomo никогаш не зема провизија или провизија за депонирање средства. Тоа е сосема спротивно: може да добиете бонус за надополнување на вашата сметка. Сепак, некои даватели на платежни услуги може да применуваат такси, особено ако вашата сметка на Binomo и начинот на плаќање се во различни валути.

Надоместоците за трансфер и загубите од конверзија многу варираат во зависност од вашиот давател на плаќања, земјата и валутата. Обично се наведува на веб-страницата на провајдерите или се прикажува за време на нарачката за трансакција.


Може ли да уплатам со картичка што не е моја?

Користењето начини на плаќање што не ви припаѓаат е забрането со Договорот со клиентот. Треба да депонирате и повлекувате само на картички и паричници кои се официјално ваши.

Можете да користите неперсонализирана картичка (картичка без име на неа) доколку е издадена за вас. Со овој тип на картичка, сепак треба да го внесете вашето вистинско име кога нарачувате плаќање.


Кога средствата ќе се кредитираат на мојата сметка?

Повеќето платежни системи ги обработуваат трансакциите веднаш по добивањето на потврдите или во рок од еден работен ден. Сепак, не сите и не во секој случај. Вистинското време на завршување во голема мера зависи од давателот на плаќање. Вообичаено, условите се наведени на веб-страницата на провајдерите или се прикажуваат за време на нарачката за трансакција.

Ако вашата уплата остане „Во тек“ повеќе од 1 работен ден или е завршена, но средствата не се кредитирани на вашата сметка, ве молиме контактирајте не на [email protected] или во разговорот во живо.

Thank you for rating.