Binomo депонира и повлекува средства во Филипини

Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Во динамичниот пејзаж на онлајн тргувањето, Binomo се појавува како вредна платформа за поединци кои сакаат да ги истражат можностите за инвестирање на Филипините. Со својот кориснички интерфејс и разновидните финансиски инструменти, Binomo им овозможува на филипинските инвеститори пристап до глобалните пазари од удобноста на нивните домови. Клучно за ова искуство е ефикасното управување со финансиските трансакции, вклучувајќи депонирање и повлекување средства. Овој водич има за цел да го осветли процесот на навигација на овие операции на Binomo на Филипините, давајќи им можност на корисниците да го максимизираат својот трговски потенцијал со доверба.

Како да депонирате средства во Биномо Филипини

Депонирајте во Binomo Philippines преку банкарски трансфер (BDO Internet Banking)

1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол на екранот.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Изберете ги Филипините во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Интернет банкарство“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете на копчето „Депозит“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Ќе бидете пренасочени на нов таб. Изберете „BDO Internet Banking“ и кликнете „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
5. Проверете дали вашата е-пошта е точна и кликнете „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
6. Ќе се прикажат Референтниот број и износот за трансакцијата. Внесете ја вашата е-пошта и кликнете на „Испрати инструкции преку е-пошта/мобилен“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
7. Проверете ја вашата е-пошта за инструкции и кликнете на врската.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
8. Ќе се појават упатствата за плаќање. Забележете го вашиот референтен број, бројот на сметката и износот на вашиот депозит. Не го затворајте јазичето.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
9. Одете на официјалната веб-страница на BDO и најавете се на вашата сметка за онлајн банкарство на BDO со вашиот кориснички ID и лозинка.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
10. Внесете ја вашата еднократна лозинка (OTP). Постојат два начини да го добиете вашиот OTP. Првата опција е да генерирате OTP преку вашиот регистриран уред со BDO Mobile Banking. Можете исто така да побарате OTP преку СМС. По успешното добивање на вашиот OTP, кликнете „Продолжи“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
11. Одете во главното мени, кликнете „Испрати пари“, а потоа кликнете „На која било сметка на BDO“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
12. Внесете ги деталите од чекор 8. Износот што сакате да го депонирате, број на сметка и ставете го референтниот број во полето Забелешки. Со кликнување на „Поднеси“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
13. Внесете го вашиот OTP што ќе го добиете преку вашиот телефон и кликнете „Поднеси“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
14. Плаќањето е успешно обработено. Копирајте ги последните 8-цифри од бројот за потврда. Ќе ви треба овој број за да го потврдите вашето онлајн плаќање со Dragonpay.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
15. За да ја потврдите вашата уплата, кликнете на врската во упатствата за плаќање од Dragonpay.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
16. Внесете ги последните 8 цифри од вашите броеви за потврда од чекор 14 и кликнете „Потврди“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
17. Вашата уплата е потврдена!
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
18. За да го проверите статусот на вашата трансакција, одете во Binomo и кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
19. Кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини

Депонирајте во Binomo Philippines преку е-паричници (Paymaya, Coins.ph, GrabPay, GCash, AstroPay, Webmoney WMZ, Advcash, Perfect Money)

Пемаја

1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол на екранот.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Изберете ги Филипините во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „PayMaya“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете на копчето „Депозит“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Внесете ја вашата е-пошта и кликнете „Испрати инструкции преку е-пошта/мобилен“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
5. Кликнете на врската во е-поштата за упатствата за плаќање.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
6. Забележете го референтниот број и износот на депозитот . Одете во вашата апликација Paymaya.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
7. Најавете се на вашата сметка на Paymaya. На почетната страница на Paymaya, допрете „Сметки“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
8. Кликнете на „Други“ и изберете „DragonPay“ од опциите.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
9. Внесете го референтниот број од чекор 6 во полето Број на сметка, износот на депозитот и вашиот мобилен број. Допрете „Продолжи“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
10. Проверете дали сите детали се точни и допрете „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
11. Вашето плаќање се обработува. Откако ќе се заврши, ќе добиете е-пошта за потврда и текстуална порака.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
12. За да го проверите статусот на вашата трансакција, одете во Binomo и кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот. Потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
13. Кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини

Монети.ph

1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол на екранот.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Изберете Филипини во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Coins.ph“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Внесете го износот на депозитот и кликнете на копчето „Депозит“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Проверете дали вашата е-пошта е точна и кликнете „Плати“.

5. Проверете дали сумата е точна и кликнете „Плати со Coins.ph“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
6. Внесете ја вашата е-пошта или мобилен број на Сoins.ph и лозинка.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
7. Внесете код за потврда испратена на вашиот телефон или е-пошта и кликнете „Потврди“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
8. Кликнете на „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
9. Внесете код за потврда испратен до вашиот телефон и притиснете „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
10. Плаќањето е успешно обработено.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
11. За да го проверите статусот на вашата трансакција, кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот и потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
12. Кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини

GrabPay

1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол на екранот.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Изберете „Филипини“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „Зграби плаќање“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Внесете го износот што сакате да го депонирате и кликнете на копчето „Депозит“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Проверете дали деталите се точни и притиснете „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
5. Скенирајте QR-код користејќи ја апликацијата Grab.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
6. Отворете ја апликацијата Grab на вашиот мобилен уред и допрете ја иконата „Скенирај“ во горниот лев агол. Скенирајте го QR-кодот користејќи го скенерот.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
7. QR-кодот ќе ве префрли на страницата за плаќање. Изберете „GrabPay Wallet“ како начин на плаќање и кликнете „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
8. Внесете го вашиот Граб PIN и притиснете „Следно“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
9. Ќе добиете порака за потврда, притиснете „Ок“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
10. За да го завршите плаќањето, кликнете „Го добив“ и вратете се на страницата од чекор 5.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
11. Плаќањето е успешно обработено.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
12. За да го проверите статусот на вашата трансакција, кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот и потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
13. Кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини

GCash

1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол на екранот.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Изберете „Филипини“ во делот „Земја“ и изберете го начинот на плаќање „GCash“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Внесете ја сумата што сакате да ја депонирате и дополнителни информации. Кликнете на копчето „Депозит“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Проверете дали деталите се точни и притиснете „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
5. Најавете се на вашата GCash сметка. Кликнете на „Следно“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
6. Внесете го 5-цифрениот код за автентикација испратен до вашиот телефон и кликнете „Следно“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
7. Внесете го вашиот 4-цифрен MPIN и кликнете „Следно“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
8. Проверете дали сите детали се точни и кликнете „Плати“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
9. Плаќањето е успешно обработено.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
10. За да го проверите статусот на вашата трансакција, кликнете на копчето „Депозит“ во горниот десен агол на екранот и потоа кликнете на табулаторот „Историја на трансакции“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
11. Кликнете на вашиот депозит за да го следите неговиот статус.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини

Како да повлечете средства од Binomo

Повлечете средства на банкарска картичка на Binomo

Повлечете средства на банкарска картичка

Повлекувањето на банкарска картичка е достапно само за картички издадени во Украина или Казахстан .

За да повлечете средства на банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна и изберете го делот „ Баланс “. Допрете го копчето „ Повлекување “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Пополнете ги бараните информации. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Повлечете средства на неперсонализирана банкарска картичка

Неперсонализираните банкарски картички не го наведуваат името на сопственикот на картичката, но сепак можете да ги користите за кредитирање и повлекување средства.

Без оглед на тоа што пишува на картичката (на пример, Momentum R или Card Holder), внесете го името на сопственикот на картичката како што е наведено во банкарскиот договор.

Повлекувањето на банкарска картичка е достапно само за картички издадени во Украина или Казахстан.

За да повлечете средства на неперсонализирана банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Пополнете ги бараните информации. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисници на мобилни апликации).
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Повлекувајте средства преку е-паричници на Binomo

Повлечете средства преку Skrill

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Skrill“ како начин за повлекување и пополнете ја вашата адреса за е-пошта. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.


Повлечете средства преку Perfect Money

Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Совршени пари“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисници на мобилни апликации).
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.


Повлечете средства преку готовина ADV

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.


Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Внесете го износот на исплата и изберете „ADV cash“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.

3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.

Повлечете средства на банкарска сметка на Binomo

Повлекувањата од банкарски сметки се достапни само за банките на Индија, Индонезија, Турција, Виетнам, Јужна Африка, Мексико и Пакистан.

Те молам забележи!
  • Не можете да повлечете средства од вашата демо сметка. Средствата може да се исплатат само од Реалната сметка;
  • Додека имате повеќекратен промет на тргување, не можете да ги повлечете и вашите средства.
За да повлечете средства на вашата банкарска сметка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Во новата верзија на апликацијата Android: допрете на иконата „Профил“ на дното на платформата. Допрете го табулаторот „ Саланс “ и потоа допрете „ Повлекување “.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Банкарски трансфер“ како начин на повлекување. Пополнете ги останатите полиња (сите потребни информации можете да ги најдете во вашиот банкарски договор или во банкарска апликација). Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo депонира и повлекува средства во Филипини
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 3 работни дена за да кредитираат средства на вашата банкарска сметка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com. Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Зајакнување на успехот во тргувањето: Водич за ефикасни депозити и повлекувања на Биномо на Филипините

Како заклучок, совладувањето на процедурите за депонирање и повлекување на Binomo е составен дел за максимизирање на потенцијалот на трговските напори на Филипините. Преку придржувањето до наведените упатства и најдобри практики, корисниците можат да обезбедат брзо и безбедно движење на средствата, овозможувајќи им да ги капитализираат можностите на пазарот со доверба. Со оглед на тоа што Binomo продолжува да иновира и да се прилагодува на потребите на своите корисници кои се развиваат, давањето приоритет на беспрекорните финансиски трансакции ја потврдува нејзината посветеност за зајакнување на трговците на Филипините и пошироко.
Thank you for rating.