Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји

Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Во динамичниот свет на онлајн тргување, Binomo се појави како водечка платформа за инвеститори во земјите што зборуваат арапски, кои сакаат да пристапат до глобалните финансиски пазари. Сепак, ефикасноста и доверливоста на која било платформа за тргување зависи од нејзините процеси за депонирање и повлекување. Оваа статија има за цел да им обезбеди на корисниците во земјите што зборуваат арапски сеопфатен водич за ефикасно управување со трансакциите за депозит и повлекување на платформата Binomo, обезбедувајќи беспрекорно тргување.


Како да депонирате средства на Биномо арапски

Депонирајте на Binomo Arabic преку банкарски картички (VISA/MasterCard/Maestro)

1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
2. Изберете ја вашата земја во делот „Соунтрија“ и изберете го методот „VISA“, „MasterCard/Maestro“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
3. Изберете ја сумата за депонирање.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
4. Пополнете ги податоците од вашата банкарска картичка и кликнете на копчето „Плати“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
5. Потврдете го плаќањето со еднократна лозинка добиена во СМС порака.

6. Доколку плаќањето е успешно, ќе бидете пренасочени на следната страница со наведен износ на плаќање, датум и ID на трансакцијата:
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји

Депонирајте на Binomo Arabic преку Scardu


1. Кликнете на копчето „ Депозит “ во горниот десен агол на екранот.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
2. Изберете ја вашата земја и изберете го начинот на плаќање „Scardu“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
3. За да платите преку овој метод, ќе треба да купите купон Scardu. Следете ги следните чекори.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
4. Одете на веб-страницата на Scardu и изберете ја вашата земја.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
5. Кликнете на копчето „Посетете ја веб-страницата“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
6. Променете го регионот на картичката во „Глобал“ и изберете ја вредноста на картичката со кликнување на копчето „+“ - тоа ќе биде збирот на вашиот депозит во Binomo. Кликнете на „Купи сега“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
7. Кликнете на копчето „Продолжи до наплата“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
8. Најавете се ако веќе имате сметка на GOcardi или регистрирајте се преку социјалните медиуми или со кликнување на копчето „Регистрирај се“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
9. Откако ќе се најавите, кликнете на иконата „Кошничка“ и потоа кликнете „Одјави“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
10. Пополнете ги вашите лични податоци (име и презиме, земја, адреса и број на мобилен телефон) и потоа кликнете на копчето „Испрати код за потврда“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
11. Кодот ќе биде испратен на вашиот мобилен број. Внесете го кодот и кликнете на копчето „Потврди код“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
12. Изберете PayPal како начин на плаќање и кликнете „Плати сега“. Можете да платите и со вашата банкарска картичка.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
13. Најавете се на вашата сметка на PayPal. Изберете го вашиот начин на плаќање и кликнете „Продолжи со прегледување на нарачката“ за да го завршите плаќањето.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
14. Вашата уплата беше успешна.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
15. Ќе добиете порака преку е-пошта на вашата сметка на PayPal со првиот код за активирање. Забележете го овој код, ќе ви треба за да го добиете кодот за купон за вашиот депозит.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
16. Потоа ќе го добиете вториот код за активирање преку е-пошта на вашата сметка на GOcardi. Забележете го овој код и потоа кликнете на копчето „Преземи кодови на картички“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
17. Кликнете на „View Order“ и потоа кликнете на копчето „Download Code“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
18. Внесете го вашето полно име и потоа напишете го вториот код за активирање (чекор 15) во второто поле и првиот код за активирање (чекор 14) во третото поле. Кликнете на „Преземи нарачка“ за да преземете документ со бројот на купонот за вашиот депозит во Binomo.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
19. Вратете се во Binomo каде што го избравте „Scardu“ како начин на депозит. Внесете ја сумата што веќе сте ја купиле на GOcardi. Копирајте го кодот на купонот од преземениот документ (чекор 17) и залепете го во полето „Број на купон“. Кликнете на „Депозит“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
20. Вашиот депозит е завршен. Можете да го проверите статусот на вашата трансакција во табулаторот „Историја на трансакции“ на Binomo.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји

Како да повлечете средства од Binomo

Повлечете средства на банкарска картичка на Binomo

Повлечете средства на банкарска картичка

Повлекувањето на банкарска картичка е достапно само за картички издадени во Украина или Казахстан .

За да повлечете средства на банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна и изберете го делот „ Баланс “. Допрете го копчето „ Повлекување “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Пополнете ги бараните информации. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Повлечете средства на неперсонализирана банкарска картичка

Неперсонализираните банкарски картички не го наведуваат името на сопственикот на картичката, но сепак можете да ги користите за кредитирање и повлекување средства.

Без оглед на тоа што пишува на картичката (на пример, Momentum R или Card Holder), внесете го името на сопственикот на картичката како што е наведено во банкарскиот договор.

Повлекувањето на банкарска картичка е достапно само за картички издадени во Украина или Казахстан.

За да повлечете средства на неперсонализирана банкарска картичка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „Баланс“ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
2. Внесете го износот на исплата и изберете „VISA/MasterCard/Maestro“ како начин на повлекување. Пополнете ги бараните информации. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на банкарските картички со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисници на мобилни апликации).
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 12 часа за да кредитираат средства на вашата банкарска картичка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com . Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Повлекувајте средства преку е-паричници на Binomo

Повлечете средства преку Skrill

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Skrill“ како начин за повлекување и пополнете ја вашата адреса за е-пошта. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.


Повлечете средства преку Perfect Money

Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Совршени пари“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисници на мобилни апликации).
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.


Повлечете средства преку готовина ADV

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.


Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
2. Внесете го износот на исплата и изберете „ADV cash“ како начин на повлекување. Имајте предвид дека можете да повлекувате средства само на паричниците со кои веќе сте направиле депозит. Кликнете на „Побарајте повлекување“.

3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Забелешка . На давателите на плаќања обично им треба до 1 час за да кредитираат средства на вашиот е-паричник. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи на 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашиот давател на плаќања итн.

Повлечете средства на банкарска сметка на Binomo

Повлекувањата од банкарски сметки се достапни само за банките на Индија, Индонезија, Турција, Виетнам, Јужна Африка, Мексико и Пакистан.

Те молам забележи!
  • Не можете да повлечете средства од вашата демо сметка. Средствата може да се исплатат само од Реалната сметка;
  • Додека имате повеќекратен промет на тргување, не можете да ги повлечете и вашите средства.
За да повлечете средства на вашата банкарска сметка, ќе треба да ги следите овие чекори:

1. Одете на повлекувањето во делот „ Касиерка “.

Во веб-верзијата: кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на екранот и изберете го табулаторот „ Касиерка “ во менито.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Потоа кликнете на табулаторот „ Повлечете средства “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Во мобилната апликација: Отворете мени од левата страна, изберете го делот „ Баланс “ и допрете го копчето „ Повлечете “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Во новата верзија на апликацијата Android: допрете на иконата „Профил“ на дното на платформата. Допрете го табулаторот „ Саланс “ и потоа допрете „ Повлекување “.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
2. Внесете го износот на исплата и изберете „Банкарски трансфер“ како начин на повлекување. Пополнете ги останатите полиња (сите потребни информации можете да ги најдете во вашиот банкарски договор или во банкарска апликација). Кликнете на „Побарајте повлекување“.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
3. Вашето барање е потврдено! Можете да продолжите со тргувањето додека го обработуваме вашето повлекување.
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
4. Секогаш можете да го следите статусот на вашето повлекување во делот „Касиерка“, табот „Историја на трансакции“ (секција „Баланс“ за корисниците на мобилната апликација).
Binomo Депонира и повлекува средства во арапските земји
Забелешка . Обично на давателите на плаќања им се потребни од 1 до 3 работни дена за да кредитираат средства на вашата банкарска сметка. Во ретки случаи, овој период може да се продолжи до 7 работни дена поради националните празници, политиката на вашата банка итн.

Ако чекате подолго од 7 дена, ве молиме контактирајте со нас во разговорот во живо или пишете на support@binomo. com. Ние ќе ви помогнеме да го следите вашето повлекување.

Подобрување на процесите на депозит и повлекување на Binomo за инвеститорите во земјите од арапско говорно подрачје

Накратко, процесите на депонирање и повлекување на Binomo за корисниците во земјите што зборуваат арапски се дизајнирани да бидат корисни и ефикасни, поттикнувајќи погодна средина за онлајн тргување. Со придржување до упатствата наведени во овој водич, инвеститорите во овие земји можат самоуверено да се движат низ финансиските аспекти на тргувањето на платформата, охрабрувајќи ги да се фокусираат на донесување информирани одлуки за инвестирање. Бидејќи Binomo продолжува да се развива и да ги проширува своите услуги во регионите на арапско говорно подрачје, приоритетот на непречените трансакциски процеси останува најважен, што дополнително ја зацврстува својата репутација како доверлива платформа за онлајн тргување.
Thank you for rating.