4 truke sekrete nga një tregtar me përvojë në Binomo

4 truke sekrete nga një tregtar me përvojë në Binomo
Ka kaluar një vit që kur fillova të tregtoj në platformën Binomo. Ndonjëherë fitova, herë humba. Por isha i bindur se paratë janë në dorën time. Më duhej vetëm të zbuloja se si ta realizoja. Ajo që bëra, ishte të provoja shumë strategji të ndryshme dhe të mbaja shënime për to. Kështu, unë mund të vazhdoja të punoja në metodat që funksiononin dhe të shpëtoja nga ato që nuk ishin.

Pastaj erdhi momenti që kisha vënë re se diçka po ndryshonte në një drejtim të mirë. Tregtimi im ishte i suksesshëm sa herë që bëja 4 gjëra që dua t'i ndaj me ju tani. Sikur të hiqja një nga ato gjëra, përjetova humbje. Besoj se këta janë 4 hapat e mi sekret drejt suksesit në Binomo.

Trajtoni një llogari demo si një të vërtetë

Ekziston një avantazh i madh që llogaria e praktikës ka ndaj asaj reale. Është padyshim fakti që ju nuk bëni tregti me paratë tuaja dhe çfarë do të thotë më tej ju nuk i humbisni paratë tuaja në rast dështimi.

Kjo është arsyeja pse duhet të praktikoni gjithmonë strategji në llogarinë demo. Nuk përfshin rrezik të lartë, kështu që fondet tuaja janë të sigurta.

Sa herë që dua të shoh nëse strategjia është efektive apo jo, do të kaloja në një llogari demo. Unë e provoj taktikën specifike më shumë se një herë. Dhe vetëm pasi të jem i sigurt se funksionon siç synohet, do të kaloj në llogarinë reale dhe do të përdor një strategji të caktuar atje.

Për më tepër, do të provoj jo vetëm strategji në llogarinë e praktikës, por edhe instrumente të ndryshme financiare ose shumën e investimit për një tregti të vetme. Unë praktikoj, provoj mundësi të ndryshme dhe kur e di se çfarë funksionon dhe çfarë jo, kaloj në llogarinë reale. Dhe pa hezitim, unë zgjedh tregun, strategjinë dhe shumën e investimit.

4 truke sekrete nga një tregtar me përvojë në Binomo

Shumë tregtarë fillestarë përdorin llogarinë e praktikës si shesh lojërash. Ata investojnë shuma të mëdha, përdorin strategji të rastësishme, nuk mendojnë shumë. Nuk janë paratë e tyre në fund të fundit. Por kjo është e gabuar. Mos u mësoni me një mendim të tillë. Trajtoni një llogari demo sikur të ishte e vërtetë. Përndryshe, mund t'ju kushtojë para të vërteta në të ardhmen.

Përdorimi i një llogarie demo ashtu siç ishte reale rrit besimin dhe besimin tuaj. Të ndihmon të dallosh lëvizjet e mira nga ato të këqijat, të njohësh strategjitë që funksionojnë mirë dhe të jesh i sigurt se do të funksionojë edhe në tregun real.

Këshilla ime është që të kaloni shumë orë të gjata trajnimi. Imagjinoni që jeni një atlet. Ju kaloni orë të tëra në palestër para se të jeni gati të tregoni aftësitë tuaja. Dhe pa marrë parasysh se ju humbni apo keni sukses, ju ktheheni në stërvitje.

Ju duhet të bëni të njëjtën gjë në fushën e tregtimit. Dhe lajmi i mrekullueshëm është se ekziston një llogari demo falas në Binomo.

Qëndroni larg tregtimeve 60 sekondash

Sigurisht, është shumë joshëse të bësh 82% të investimit në 1 minutë. Edhe mendimi për fonde të tilla të shpejta ju bën të buzëqeshni. Por e shihni, ka një problem. 60 sekonda janë kaq të shkurtra, por edhe kaq të gjata. Do të ndjeni ankth dhe frikë. Dhe këto emocione po grabitin të menduarit tuaj racional dhe po ju lënë të pambrojtur.

Fitimi i parave shtesë në vetëm 60 sekonda mund t'ju bëjë shumë të sigurt. Kështu që ju do të mendonit se keni gjetur rrugën e lehtë për para të mëdha dhe do të vendosni gjithnjë e më shumë para në një tregti të vetme. Kjo është një mënyrë shumë e thjeshtë që mund të çojë në fshirjen e të gjitha fitimeve tuaja të mëparshme. Ose më keq.

4 truke sekrete nga një tregtar me përvojë në Binomo
Tregtimet 1 minutëshe nuk janë për të gjithë

Nuk duhet të harroni kurrë se edhe në një kohë kaq të shkurtër sa 1 minutë, çmimet janë në ndryshim të vazhdueshëm. Dhe madje edhe një luhatje e vogël në çmim mund të rezultojë në një humbje të rëndë për ju.

Nga ana tjetër, luhatjet e çmimeve gjatë periudhave më të gjata kohore nuk janë aq të thella për t'ju bërë të humbni gjithçka. Çmimi do të vazhdojë të ndryshojë në periudha të shkurtra ose të gjata kohore. Megjithatë, është më e lehtë të analizohet tregu dhe të parashikohet drejtimi i tij kur përdoren afate më të gjata kohore.


Kontrolloni shpesh historinë e tregtimit

Rregulli kryesor për çdo tregtar është të minimizojë humbjet dhe të maksimizojë sukseset. Do të jetë shumë më e lehtë kur të keni mundësinë të rishikoni tregtitë tuaja të kaluara. Tregtarët e parë mbanin një regjistër transaksionesh të shkruar me dorë. Çdo ditë ata kontrollonin se cili transaksion sillte fitim dhe cili humbje.

Lajme te mira? Ju nuk keni nevojë ta bëni atë. Binomo ofron një mjet të quajtur thjesht "Tregti" ku mund të shihni të gjithë historinë e transaksioneve tuaja të kaluara.

4 truke sekrete nga një tregtar me përvojë në Binomo
Mbani shënime për tregtitë tuaja të kaluara

Tani, çfarë mund të nxirrni nga historia e tregtimit? Para së gjithash, nëse keni marrë para shtesë ose një humbje në atë ditë të caktuar. Së dyti, instrumentet financiare gjeneruan numrin më të madh të tregtimeve fitimprurëse. Pastaj, cilat strategji funksionojnë më mirë, në cilën kohë keni bërë investimet më të mira. Për shembull, gjatë tregtimit të qirinjve në çiftin e monedhës EUR/USD mund të zbuloni se pagesat më të larta që merrni midis orës 10 dhe 11 të mëngjesit. Dhe falë këtij informacioni, ju e dini se kur duhet të tregtoni këtë palë specifike të monedhës.


Ndërtoni dhe ndiqni planin e tregtimit

Në fillim nuk kam punuar në asnjë plan. Unë thjesht doja të fitoja të ardhura shtesë nga tregtimi, kështu që zgjodha tregje të rastësishme dhe nëse një nuk më sillte përfitime, e ndërroja me një tjetër.

Duhet ta pranoj. Nuk funksionoi. Në fund humba më shumë se 80% të parave të mia dhe thashë me vete, diçka duhet të ndryshojë. Fillova të ndiqja hapat e investitorëve të suksesshëm dhe zbulova se të gjithë kishin një plan tregtimi. Kjo ishte pikërisht ajo që më mungonte.

4 truke sekrete nga një tregtar me përvojë në Binomo
Merrni vendime bazuar në një plan tregtar

Le të shohim më nga afër se çfarë duhet të përfshijë një plan i tillë.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të specifikoni kohën që dëshironi të shpenzoni në llogarinë demo Binomo. Vendosa të jetë për 3 javë. Duhet të jetë mjaft e gjatë për të zbuluar se cilat tregje dhe në cilën orë do të më sjellin fitimet më të larta. Një tjetër gjë është të vendosni sasinë e parave që jeni gati të vendosni në tregti.

Siç u tha më parë, rishikimi i historisë së tregtimit është shumë i rëndësishëm. Kam analizuar çdo tregti të vetme. Kam shkruar regjistrin tim të detajuar ku kam specifikuar kohën, strategjitë, treguesit, instrumentet dhe afatet kohore që kam përdorur.

Kishin kaluar 3 javë dhe u transferova në një llogari të vërtetë. Unë bëra një plan tregtar që mbulonte detaje si:

  • Shuma e parave që do të vendosja në depozitë
  • Shuma e parave që do të investoja në një tregti të vetme
  • Afati kohor
  • Grafikët dhe treguesit do të përdor
  • Tregjet dhe kohët kur bëja transaksione
  • Momenti për të ndaluar tregtimin (për mua ishin 3 tregti të mëpasshme të humbura)
  • Momenti i tërheqjes së fondeve dhe përqindja e gjendjes së llogarisë që do të tërhiqja.

Ky është vetëm një shembull i thjeshtë i një plani të krijimit. Unë ju këshilloj që të krijoni atë që i përshtatet më së miri stilit tuaj të tregtimit. Dhe mbi të gjitha, sigurohuni që të ndiqni planin tuaj.

Sa kohë keni tregtuar në Binomo dhe cilat janë rezultatet tuaja? Nëse nuk keni hapur ende një llogari Binomo, hapni një llogari demo sot dhe provoni 4 sekretet e mia. Ndani gjetjet tuaja në seksionin e komenteve më poshtë.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!