4 тајни трикови од искусен трговец во Binomo

4 тајни трикови од искусен трговец во Binomo
Помина една година откако почнав да тргувам на платформата Binomo. Некогаш победував, некогаш губев. Но, бев убеден дека парите ми се во дофат. Требаше само да откријам како да го направам тоа. Она што го направив беше да пробам многу различни стратегии и да водам евиденција за нив. Така, можев да продолжам да работам на методите што функционираа и да се ослободам од оние што не беа.

Потоа дојде моментот кога забележав дека нешто се менува во добра насока. Моето тргување беше успешно секогаш кога правев 4 работи што сакам да ги споделам со вас сега. Само да испуштив една од тие работи, доживеав загуби. Верувам дека ова се моите 4 тајни чекори до успехот во Биномо.

Однесувајте се кон демо сметката како вистинска

Има една голема предност што ја има сметката за вежбање во однос на вистинската. Очигледно е фактот дека не тргувате со свои пари и што понатаму значи не ги губите сопствените пари во случај на неуспех.

Тоа е причината зошто секогаш треба да практикувате стратегии на демо сметката. Тоа не вклучува висок ризик, така што вашите средства се безбедни.

Секој пат кога сакам да видам дали стратегијата е ефикасна или не, би се префрлил на демо сметка. Специфичната тактика ја пробувам повеќе пати. И дури откако ќе се уверам дека работи како што е планирано, ќе се префрлам на вистинската сметка и ќе користам дадена стратегија таму.

Покрај тоа, ќе пробам не само стратегии на сметката за вежбање, туку и различни финансиски инструменти или износот на инвестицијата за една трговија. Вежбам, пробувам различни можности и кога знам што функционира, а што не, преминувам на вистинската сметка. И без двоумење го избирам пазарот, стратегијата и износот на инвестицијата.

4 тајни трикови од искусен трговец во Binomo

Многу почетни трговци ја користат сметката за вежбање како игралиште. Вложуваат огромни суми, користат случајни стратегии, не размислуваат многу. Тоа сепак не се нивни пари. Но, ова е погрешно. Не се навикнувајте на такво размислување. Однесувајте се кон демо-сметка како да е вистинска. Во спротивно, тоа може да ве чини вистински пари во иднина.

Користењето на демо-сметка онака како што беше вистинска, ја зголемува вашата самодоверба и доверба. Тоа ви помага да ги разликувате добрите потези од лошите, ги запознавате стратегиите кои добро функционираат и станувате уверени дека ќе функционираат и на реалниот пазар.

Мој совет е да поминете значително долги часови на обука. Замислете дека сте спортист. Поминувате часови во теретана пред да бидете подготвени да ги покажете своите вештини. И без разлика да изгубите или да успеете, се враќате на тренингот.

Треба да го направите истото во полето за тргување. И одличната вест е дека има бесплатна демо сметка на Binomo.

Останете подалеку од занаети од 60 секунди

Се разбира, многу е примамливо да се направат 82% од инвестицијата за 1 минута. Дури и помислата на такви брзи средства ве насмевнува. Но, гледате, има проблем. 60 секунди се толку кратки, но и толку долги. Ќе чувствувате вознемиреност и страв. И овие емоции го ограбуваат вашето рационално размислување и ве оставаат ранливи.

Заработката дополнителни пари за само 60 секунди може да ве направи премногу самоуверени. Така, би помислиле дека сте го дознале лесниот начин до големи пари и би вложиле сè повеќе пари во една трговија. Ова е многу лесен начин што може да доведе до бришење на сите ваши претходни профити. Или полошо.

4 тајни трикови од искусен трговец во Binomo
Занаетите од 1 минута не се за секого

Никогаш не треба да заборавите дека и за толку кратко време како 1 минута, цените се во постојана промена. Па дури и мала флуктуација во цената може да резултира со сериозна загуба за вас.

Од друга страна, флуктуациите на цените за време на подолги временски рамки не се толку длабоки за да изгубите сè. Цената ќе продолжи да се менува во кратки или долги временски рамки. Сепак, полесно е да се анализира пазарот и да се предвиди неговата насока кога се користат подолги временски рамки.


Често проверувајте ја историјата на тргување

Главното правило за секој трговец е да ги минимизира загубите и да ги максимизира успесите. Ќе биде многу полесно кога ќе добиете шанса да ги прегледате вашите минати занаети. Првите трговци држеле рачно напишан дневник за трансакции. Секојдневно проверуваа која трансакција носи добивка, а која загуба.

Добри вести? Не треба да го правите тоа. Binomo обезбедува алатка наречена едноставно „Trades“ каде што можете да ја видите целата историја на вашите минати трансакции.

4 тајни трикови од искусен трговец во Binomo
Водете евиденција за вашите минати занаети

Сега, што можете да заклучите од историјата на тргување? Пред сè, ако сте добиле дополнителни пари или загуба на тој одреден ден. Второ, финансиските инструменти генерираа најголем број профитабилни тргувања. Тогаш, кои стратегии функционираат најдобро, во кое време сте ги направиле најдобрите инвестиции. Можете, на пример, да откриете за време на тргувањето со свеќи на валутен пар EUR/USD дека највисоките исплати ги добивате помеѓу 10 и 11 часот. И благодарение на оваа информација, знаете кога да тргувате со овој специфичен валутен пар.


Изградете и следете го трговскиот план

На почетокот не работев на никаков план. Само сакав да заработам дополнителен приход од тргување, па избрав случајни пазари и ако еден не ми донесе бенефиции, се заменив со друг.

Морам да признаам. Не успеа. На крајот изгубив повеќе од 80% од парите и си реков, нешто мора да се смени. Почнав да ги следам чекорите на успешните инвеститори и открив дека сите тие имаат план за тргување. Токму тоа ми недостасуваше.

4 тајни трикови од искусен трговец во Binomo
Донесувајте одлуки врз основа на план за тргување

Ајде да погледнеме подетално што треба да вклучува таков план.

Првото нешто што треба да направите е да го одредите времето што сакате да го потрошите на демо сметката Binomo. Решив дека ќе биде за 3 недели. Треба да биде доволно долго за да дознаам кои пазари и во кое време ќе ми донесат најголем профит. Друга работа е да го одредите износот на пари што сте подготвени да ги вложите во трговијата.

Како што беше кажано претходно, прегледувањето на историјата на тргување е многу важно. Ја анализирав секоја трговија. Напишав сопствен детален дневник каде што го специфицирав времето, стратегиите, индикаторите, инструментите и временските рамки што ги користев.

Поминаа 3 недели и се преселив на вистинска сметка. Направив план за тргување кој опфаќа детали како што се:

  • Износот на пари што би го ставил во депозитот
  • Износот на пари што би го вложил во една трговија
  • Временска рамка
  • Табели и индикатори би ги користел
  • Пазари и времиња кога би правел трансакции
  • Моментот да престанам да тргувам (за мене тоа беа 3 последователни загубени занаети)
  • Моментот на повлекување средства и процентот од состојбата на сметката што би го подигнал.

Ова е само едноставен пример за правење план. Ве советувам да креирате таков што најмногу одговара на вашиот стил на тргување. И пред сè, погрижете се да го следите вашиот план.

Колку долго тргувавте во Binomo и какви се вашите резултати? Ако допрва треба да отворите сметка на Binomo, отворете демо сметка денес и испробајте ги моите 4 тајни. Споделете ги вашите наоди во делот за коментари подолу.

Thank you for rating.